luni, 10 ianuarie 2011

Cateva remedii pentru mahmureala

Majoritatea dintre noi ar lua orice pentru a scapa de simptomele mahmurelii: dureri ingrozitoare de cap, extenuare, greata constanta si gura uscata.

# Nu amesteca bauturile


Altfel mahmureala de dimineata va fi foarte greu de suportat. Incearca sa bei un anumit, maxim doua tipuri de bauturi, dar nu simultan.

# Nu pot sa cred ca am baut toata sticla


Aspirina e cunoscuta ca fiind un bun remediu contra buimacelii de a doua zi. E necesara pentru a-ti alina palpitatiile capului. Trebuie, insa, sa stii ca si alcoolul si aspirina iti irita stomacul, si de aceea combinarea lor nu este una fericita. Ia ceva care sa-ti permita si o buna digestie.

# Muraturile


Sarea este un mineral de care organismul tau are nevoie dupa o noapte grea. Prea cunoscuta zeama de varza face adevarate miracole, cand vine vorba de mahmureala. Daca nu ai sau daca nu-ti place poti bea si un simplu pahar de apa cu sare.

# Sauna


O metoda relaxanta este si mersul la sauna. Multe persoane cred ca astfel elimina toxinele din organism. Se poate, dar nu uita ca deja esti deshidratata. Bea multa apa, dar nu chiar cum te-ai trezit . Si nu te duce bauta la sauna, asteapta pentru a doua zi.

# Ceaiul


Ceaiul din extract de Kudzu (o planta din Japonia) sau laptele de ciuline te-ar mai putea ajuta. In Asia se consuma ceaiul verde si cel de ghimbir. Dar tine minte ca aceste ceaiuri detoxifica organismul, alina durerea de stomac si te calmeaza in general, dar nu exista studii ca ar alunga mahmureala.

# Mic-dejunul campionilor


Unele mancaruri te pot ajuta sa te simti mai bine, dar altele ca ouale sau bacon-ul nu-ti vor produce decat un rau in plus. Un mic dejun cu banana, miere si paine neagra va merge ca uns.

# Iesi afara


Plimba-te in jurul blocului sau fa un mic jogging. Metabolismul tau iti va multumii pentru aerul proaspat .

# Spune nu


Cand mergi la petrecere, macar pentru inceputul serii bea bauturi non-alcoolice. Exista nenumarate cocktailuri sofistiface fara alcool sau bere non-alcoolice cu gust bun. Te poti distra si asa.

# Pana la fund


Cu cat vei bea mai mult cu atat mai deshidratata vei fi. Care e Solutia? Bea multa apa inainte, in timpul si dupa noaptea cea mare. Deasemenea , sunt recomandate sucurile naturale si bauturile pentru sportivi. Evita cafeaua, altfel te vei deshidrata.

# Dormi


Asigura-te ca vei avea un somn linistit. Nu despre somnul de dupa petrecere vorbim, ci somnul de dupa-amiaza, de a doua zi.

Un comentariu: