joi, 27 mai 2010

Cum se face o socata?





De curand a inflorit socul la noi in spatele blocului si ma gandeam ca as putea fura cateva flori sa fac o socata, numai ca era sa fiu prins saptamana trecuta pe cand furam un trandafir asa ca m-am hotarat sa cumpar din piata:)))

Asa ca azi am dat peste o batranica tare de treaba cu care am facut un "mare" negot, am primit 3 pungi de soc la pret de 2! Si uite asa, desi habar nu aveam cum se face licoarea le-am adus acasa. Am cautat pe google si am gasit ca mi trebuie si zahar si lamai si drojdie.....drojdie....am dat o fuga inapoi la magazin si in piata sa mai cumpar ce lipsea si uite ce a iesit:
-am spalat cam 10 fire de soc
-am facut rost de o sticla de plastic (nu aveam borcan asa mare)
-am asezat florile pe fundul petului (5 l)-am adaugat 500 gr zahar
-am taiat 2 lamai pe care le-am stors si le-am introdus feliate
-am adaugat apa
-la sfarsit am pus putina drojdie proaspata - cat 2 gumite

si acum l-am scos pe balcon la soare, trebuie sa stea 2-3 zile. sincer sper sa iasa!!! :)




vineri, 14 mai 2010

Cum vad eu diversitatea in Romania

Din punctul meu de vedere diversitatea porneste inca din ADN, de la fiecare individ in parte. Avand in vedere ca nici un om nu este la fel, fiecare vine cu un fel de a fi, cu propria identitate, si cu propriile idei. Cred ca intr-un fel putem considera diversitatea ca un dat natural.

In urma acestor fapte, noi oamenii, avem posibilitatea de a alege: ce mancam, cum ne imbracam, ce citim, ce filme vizionam, totul este posibil deoarece avem o multime de posibilitati la dispozitie.

Desigur, aceasta diversitate, desi inlatura monotonia, nu este intotdeauna un fapt pozitiv. Poti la fel de usor sa alegi un lucru bun, o atitudine pozitiva, sau sa alegi sa fii rau.

Daca ne uitam in jur gasim diversitate peste tot. Uneori noi o cream, din nevoia de a avea mai mult confort, sau din nevoia de a fi diferiti. Diversitate porneste de la o unitate si ajunge sa uneasca oamenii dar in acelasi timp le ofera unora posibilitatea de a-si exprima ura si dispretuirea fata de apropiatii lor, fata de cei diferiti - spre exemplu rasism, ura, discriminare, hate crimes. Pentru cei care insa ii accepta pe cei din jur diversitatea creeaza toleranta, acceptare si intelegere. Exista diversitate culinara, religioasa, etnica, culturala, rasiala, sociala, sexuala etc.

Asadar, diversitatea poate crea atat conflicte cat si unitate.
Diversitatea este necesara deoarece adauga un dram de culoare vietii si cred ca intr-un fel creeaza un echilibru. La urma urmei diversitatea ne ajuta sa fim originali. Un lucru care imi place si este referitor la acest lucru este motto-ul Uniunii Europene: “Unitate in diversitate”. Fiecare tara care face parte din aceasta Uniune are dreptul sa-si pastreze identitatea nationala, traditiile, mostenirea istorica si culturala, dar cu toate astea tara respectiva face parte si dintr-un tot unitar, dintr-o familie. Cred ca Uniunea Europeana doreste sa ne transmita faptul ca desi suntem diferiti putem sa fim uniti si sa luptam impreuna pentru o lume mai buna.


gayfest